Bitcoin Mining Difficulty Jumps, SEC Boss Leaves Early + More News

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn för dagens kryptonyheter.

Idag ökade Bitcoin (BTC) gruvsvårigheter, vilket är måttet som visar hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, ökade med 4,82% och nådde 17,6 T, eftersom fler gruvarbetare slog på sina maskiner och ökade den hastighet med vilken ett nytt block på Bitcoin blockchain finns. Gruvsvårigheten justeras varannan vecka (det vill säga var 2016-block) för att bibehålla den normala 10-minuters blocktiden. För det mesta i november var det under tio minuter. Den 3 november hade svårigheten sin största nedgång sedan 2011 och den näst största i nätverkets historia.

Regulationsnyheter

Jay Clayton, ordförande för US Securities and Exchange Commission, bekräftade idag att efter att ha tjänstgjort i mer än tre och ett halvt år kommer han att avsluta sin tid i slutet av detta år. (Läs mer: Cryptoverse kan möta ‚More Aggressive‘ SEC Under Biden)

En expert har varnat för att den ryska regeringen kan kämpa för att övervaka krypto för skattehantering. Som tidigare rapporterats har det ryska finansdepartementet presenterat planer på att slå ner på dem som misslyckas med att deklarera sina kryptoinkomster – med fängelsetid på korten för överträdare. Enligt media Regnum konstaterade Konstantin Ordov, chefen för Financial University under Ryska federationens (FinU) avdelning för företagsfinansiering och styrning, ”Det skattesystem som använts tidigare kommer inte att kunna hålla jämna steg med förändringarna i nutidens och framtidens monetära sfär. […] Det är mycket svårt att spåra transaktioner i kryptovärlden. ”

Juridiska experter i Sydkorea har varnat för att rättegångar sannolikt kommer att följa om flera kryptobörser stänger nästa år. Per Hanguk Kyungjae har ett antal namnlösa advokater berättat för media att en ny uppsättning regler som snart kommer att tvinga alla kryptobörser i landet att använda riktiga namnverifierade bankkonton och separera klientmedel från sina egna i banktransaktioner. många företag är ute av verksamhet – med kunder som eventuellt behöver gå till domstol för att återkräva sina medel. Förordningen träder i kraft i mars 2021, även om börsen kommer att ha en sexmånadersfrist för att anpassa sig till de nya reglerna för efterlevnad.

CBDCs nyheter

Central People’s Bank of China (PBoC) har tecknat ett samarbetsavtal med en inhemsk tredjepartsbetalningsleverantör inför lanseringen av bankens kommande digitala yuan – ett projekt som för närvarande är i den avancerade testfasen. Per Leiphone har Lakala slutit en överenskommelse med PBoC, som den beskrev som ett „strategiskt samarbetsavtal.“ Parterna har inte avslöjat vad villkoren i affären kommer att innebära, men Lakala är den enda stora mobilbetalningsplattformen förutom WeChat Pay och Alipays duopol som har noterats på den kinesiska aktiemarknaden. Lakala tillhandahåller också försäljningsställ och bärbara kortläsare.

DeFi-nyheter

Decentraliserat finansprotokoll Value DeFi sa att det förlorade cirka 6 miljoner USD på grund av „en komplex attack“ den senaste helgen. Enligt dem utförde en hackare ett flash-lån på MultiStables-valvet av Value DeFi-protokollet. Teamet lovade att skapa en kompensationsfond som kommer att finansieras av en kombination av dev-fonden, försäkringsfonden och en del av avgifterna som för närvarande genereras av protokollet.

M&A nyheter

Galaxy Digital Holdings Ltd. sa att de har förvärvat DrawBridge Lending, en specialist inom digital tillgångsutlåning, upplåning och strukturerade produkter, och Blue Fire Capital, ett eget handelsföretag som specialiserat sig på marknadsskapande och dubbelsidig likviditet för digitala tillgångar. Inga andra detaljer om erbjudandenen lämnades.

Karriär nyheter

Alex Solomon, som ledde Azure Direct-verksamheten som en del av Microsofts huvudkontor i Västeuropa, anslöt sig till Enjin (ENJ) som verkställande direktör för företagsplattformar. Solomon sa att han kommer att leda utvecklingen av en ny Enterprise-arm. „I slutändan strävar vi efter att erbjuda en fullservicestack som gör det möjligt för företag att snabbt skapa kraftfulla tokenprojekt genom en malldriven upplevelse“, tillade han.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.