Bitcoin hoppar över 10 000 dollar för första gången sedan juni

Bitcoin Trader hoppade över 10 000 $ för första gången sedan början av juni efter relativt dämpade senaste prisåtgärder.

Bitcoin har stigit nästan 11% under de senaste sju dagarna, medan aktiemarknaderna kämpade förra veckan när guld fortsatte att rally

En stimulansåtgärd från regeringar runt om i världen för att bekämpa den ekonomiska nedgången från coronavirus-pandemin kan också vara stödjande för bitcoin, sade en branschdeltagare.

Bitcoin hoppade över 10 000 $ för första gången sedan början av juni efter relativt dämpade senaste prisåtgärder.

Den digitala valutan handlades på 10 196,27 $ ungefär kl 12:31 Singapore tid, 2,55% högre än 24 timmar tidigare, enligt data från Coindesk.

Bitcoin korsade senast 10 000 dollar den 3 juni och har sedan dess sett en stadig nedgång. Men under de senaste sju dagarna har Bitcoin stigit nästan 11%.

Vijay Ayyar, chef för affärsutveckling på cryptocurrency-utbytet Luno, berättade för CNBC att stora aktörer diskuterade om de skulle sälja sina bitcoin till mindre aktörer på marknaden vilket skulle kunna pressa priset lägre och göra det mer attraktivt för de större handlarna att köpa mer av den digitala tillgången.

“Det verkar inte ha hänt”, sade Ayyar. “Det vi har utvecklats är potentiellt återansamling av stora spelare, tillsammans med mindre handlare i ett försök att pressa BTC högre förbi 10K och mer över 10,5K, vilket är den stora motståndsnivån, där BTC senast satt högt.”

”Vi har fortfarande inte brutit 10,5K-nivån, om det händer är BTC troligen upp till 15K. Alla tecken pekar på det vid denna tidpunkt, ”tillade han

Medan bitcoin var högre förra veckan var de stora Wall Street-indexen inklusive S&P 500 lägre. Guld fortsatte dock att stiga och träffade rekordhöga måndag . Guld ses som en så kallad safe-haven-tillgång som investerare köper i tider med osäkerhet.

Bitcoin har ibland kallats “digitalt guld” med förespråkare som säger att det skulle kunna vara en bra investering i säker haven. Men bitcoin har tenderat att handla närmare aktiemarknaderna på senare tid och är känt för sin enorma volatilitet .

Både aktiemarknader och guld har stöttats av senaste ekonomiska stimulanspaket från regeringar och centralbanker runt om i världen i syfte att hjälpa till att bekämpa det ekonomiska nedfallet från coronavirus-pandemin. Till exempel nådde Europeiska unionen en nästan 2 biljon euro återhämtningsplan förra veckan .

Dessutom tittar investerare noga på de många vacciner mot coronavirus som utvecklas runt om i världen. Nyligen genomförde Oxford University tidiga steg med mänskliga försök med läkemedelsgiganten AstraZeneca . Läkemedlet producerade ett lovande immunsvar , enligt data som publicerats i medicinska tidskriften The Lancet.

Ayyar sa att bitcoin skulle kunna dra nytta av dessa stimulansåtgärder och hopp om ett vaccin.

”Min uppfattning är att med de stora regeringarna som förklarar enastående stimulanspaket … kommer vi att se fortsatt hausseartad fart över marknaderna. Så det inkluderar även aktier och guld. Och BTC och krypto kommer att följa i detta avseende. Tillägg till det faktum att ett vaccin verkar också inom räckhåll nu, ingen anledning att vara baisseartad på kort sikt, ”sade Ayyar.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.